Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 35,- & België vanaf € 45,-

Pastéis de Bacalhau

Elisa van "Wat Eet Elisa" deelt hier haar recept van heerlijke viskroketjes. Een typisch Portugese snack. Makkelijk te maken en super lekker!

Ingrediënten

  • 2 potjes Petiscada van Bacalhau
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel zout
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • een snufje gemalen peper
  • zonnebloemolie om in te bakken

 

Lek de Bacalhau uit in een schaaltje. Bewaar de biologische olijfolie voor de dipsaus (recept dipsaus: www.wateetelisa.nl). Kook de aardappels en voeg zout toe. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de uitgelekte Bacalhau toe en bak met de ui mee. Pluis de Bacalhau zoveel mogelijk met een spatel.

Voeg zout en peper toe. Haal van het vuur en zet apart. Als de aardappels gaar zijn, prak je deze fijn. Voeg hier de Bacalhau, peterselie en de eieren bij en meng goed. 

Vul een diepe pan met de zonnebloemolie. Verwarm deze tot heet genoeg is om in te bakken/frituren. 

Neem steeds een beetje van het mengsel en vorm in langwerpige bolletjes. Bak ze per 3 á 4 tegelijk goudbruin. Laat ze rusten op een bord met keukenpapier en serveer met een dipsaus of frisse salade.


«   »