Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 35,- & België vanaf € 45,-

Pannenkoek met Makreel habanero

Een lekker pittige pannenkoek en dan ook nog eens met vis? De habanero pepers geven die extra kick en ziet het er niet uit als een plaatje. Wij hebben allerlei pannenkoeken op ons menu staan in Nederland, van zoet tot tot gehakt en nu ga je die met vis ook eens proberen naar recept van Ana Matos.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2/3 kopje melk
  • 2/3 kopje bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels geraspte S. Jorge Kaas (of parmezaan)
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram Petiscada van Makreel met Habanero

 

Verwarm de oven voor op 220º C. Doe de boter in een koekenpan. Zet de koekenpan 5 minuten in het midden van de oven. Meng de eieren, melk, bloem en zout in een blender. Mix tot het beslag glad is. Zorg ervoor dat er geen grote klonten bloem achterblijven. Meng de kaas en de bieslook in een kom. Voeg het beslag toe en meng alles.

Haal de hete koekenpan uit de oven en giet het beslag in de koekenpan. Bak ongeveer 20 minuten (of totdat de pannenkoek fluffy is).

Halverwege dit proces (op 10 min) kun je de Petiscada over het mengels verdelen zodat dit warm is.

Leg de tomaten op een bakplaat. Voeg zout en 2 eetlepels olijfolie toe en bak in de oven 20 minuten, serveer samen met de pannenkoek. Besprenkel de pannenkoek met een paar druppels limoen en garneer met een paar schijfjes.

 

Fotografie en receptontwikkeling Ana Matos (www.hey-strawberry.com)


«   »