Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 35,- & België vanaf € 45,-

Pizza met Sardientjes

Pizza Tonno kennen we allemaal, maar wil je eens iets anders; probeer het op z'n Portugees en gebruik het nationale visje 'Sardientjes'. Je kan ervoor kiezen om een blikje Sardientjes te gebruiken maar de Petiscada van Sardientjes, kant en klaar met oliën en kruiden en gedroogde tomaatjes is een absolute aanrader. 

Laat je verrassen door dit heerlijke recept van Ana Matos. Voor deze pizza met sardientjes heb je het volgende nodig (maar je kan het natuurlijk ook met een kant en klare bodem iets versnellen;)) :

Ingrediënten:

  • 110 ml warm water
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 15 gram verse gist
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels oregano
  • 2/3 kopje tomatensaus
  • 200 gram Petiscada Sardientjes met gedroogde tomaten
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • olijven
  • rucola

 

Mix de verse gist met warm water en suiker. Meng de bloem, het zout en de olijfolie in een kom. Voeg de verse gist toe en klop samen. Draai het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een rekbaar deeg. Vorm het deeg tot een bal, doe het in een kom, dek af met een theedoek en laat 2 uur rusten. Verwarm je oven voor op 230º C. Vorm een ​​cirkel met deeg. Verdeel de tomatensaus er gelijkmatig over. Bestrooi met olijven en oregano's. Bak de pizza 15 minuten of tot de randen goudbruin en krokant worden. Maak de pizza af met Petiscada van Sardientjes, geraspte Parmezaanse kaas en rucola.

 

Fotografie en receptontwikkeling Ana Matos (www.hey-strawberry.com)


«   »