Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 35,- & België vanaf € 45,-

Hartige cake met Sardientjes

Met de Petiscada van Sardientjes heeft Food blogger Elisa (www.wateetelisa.nl) een hartige cake gemaakt. Super lekker geworden en heel luchtig ook.

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 280 gram bloem
  • 2 eieren
  • 360 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bakpoeder (maatschepje)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper

Voor de vulling

  • 2 potjes Petiscada Sardinhas
  • Handvol tuinerwten (diepvries) 
  • Handvol paprikareepjes (diepvries) 
  • Handvol geraspte mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
  2. Neem een broodvorm en vet deze in. Leg er ook een stuk bakpapier in.
  3. In een blender meng je de melk, de olie, en de eieren.
  4. Giet dit over naar een grote kom en meng er in kleine beetjes de bloem door met een garde. 
  5. Voeg dan ook de kruiden en het zout toe en meng opnieuw. 
  6. Als laatste doe je de bakpoeder erbij en klop opnieuw goed.
  7. Bak de broodvorm erbij en schenk een derde van het beslag in de vorm.
  8. Strooi hier de tuinerwten en de paprikareepjes overheen. Bedek dit met weer een derde van het beslag.
  9. Hier overheen verdeel je de twee potjes Pesticada Sardinhas. Doe dit over de hele oppervlakte.
  10. Schenk dan het laatste deel beslag over de sardines heen en zorg dat de sardines goed bedekt zijn.
  11. Strooi er als laatste de geraspte mozzarella over.
  12. Zet in de oven en bak in ongeveer 50 minuten klaar. Controleer altijd eerst met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. 
  13. Haal de cake uit de oven en haal het met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat de cake ongeveer een uur afkoelen voordat je het aansnijd.

 

Maak een mooie schaal op met bladeren van een kropsla, komkommerschijfjes, en tomaatjes. Leg hier de plakken van de cake trapsgewijs op en serveer.


«   »